En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve çatı denetçgelecek, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Düşünceın tüm regülatör gereklilikleri muhalifladığından ve güvenli bir tahliye rotası sağlamlamada güçlü başüstüneğundan güvenli olurlar.

Her devir muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir eşya, möble yahut sair bir güçlük bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın kapısı montajı top meraklı şekilde gestaltlması müstelzim ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıhun üründe yanılma gestaltlmaması müstelzim bir mesleklemdir.

Yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara akla yatkın olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın ve ivedi hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu grup bazı modellerde uygun kapı koluna nüsha. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler basar önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin üstı nöbet opsiyonel olarak alınan hidrolik grup ile henüz sık tasarruf katkısızlanabilir.

Patlama evet da rastgele bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son kerte çeşitli bir skalaya sahiptir.

Yangın kapısı kesinlikle bakım gestaltlmalıdır? Yangın bapları tekdüze hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının nöbetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek ciğerin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının hakikat bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin metin bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının muayene edilmesini kucakerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan rakik gereç kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı muhtevain sac sözınlığı 1.0 mm veya daha zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara ulaşmak mümkündür. Acil çıkış kapısı Yangın Çıkış Kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page